perjantai 21. elokuuta 2015

Tappeluita ja hinku opiskelemaan


Tutkiskelin Tukholman yliopiston sivuja ja taisin löytää ohjelman, jota alkaa lukemaan; kanditaatti tutkinto ekonomi & IT. Kielikin näytti olevan ruotsi, joten mun pitäis pärjätä, koska englanti sujuu vähän niin ja näin. Ja tosta kandin tutkinnosta voi varmaa jatkaa siihe maisterintutkintoo, jos siltä tuntuu, mutta siinä sitten taas pitäs pärjätä paremmin englannilla. Tietenkään IT ei myöskään oo mun vahvin ala, mutta eiköhän siinä pärjää, kun alkaa opettelee :D Voisi huonomminki mennä! On varmaan myös ala, jolla tulevaisuudessa työllistyy, jännää!
Sain vihdoin torstaina taskurahat niistä kahesta viikosta kesäkuussa ja SL-kortin. Luulin, että hostmamma lataa siihen suunnilleen samanverran rahaa kuin salikorttiin menisi (jota he tarjosivat), mutta saankin vain 250kr kuussa eli noin 25 euroa ja yksi matka on 15-30 kr, eli viikonloppusin pääsen keskustaan ja takaisin, muuten saan ladata siihen itse rahaa. Hieman pettynyt olo, mutta sainpahan edes jotain. Täytyy suunnitella viikonloput tarkkaan ja oleskella kaupungilla koko päivä.
Torstai-iltapäivänä olin lasten kanssa yksin tovin, kun äiti vei yhden pojista jalkapalloon. Naapurin poika oli meillä leikkimässä. Nuorinpoika ja naapurin poika leikkivät aluksi jotain keskenään. Yhtäkkiä kuulin kamalaa huutoa ja tytöt tappelivat vanhempien makuuhuoneessa naapurinpojan kanssa. Ei ollut mikään helppo homma ottaa lapset irti toisistaa, varsinkin kun toinen tytöistä oli erittäin vihainen. Jälkeenpäin huomattiin, että ovi oli paiskattu niin kovaa kiinni, että se oli tehnyt reiän toiseen oveen.
Tämä perjantaiaamukaan ei ollut helpoimmasta päästä.  Tytöt oli väsyneitä ensimmäisestä tarhaviikosta ja olivat kiukkuisia. Yritin laittaa tyttöjä valmiiksi, sillä aikaa kun odoteltiin hostmammaa, mutta tytöt vain tappelivat ja huusivat. Eka tappelivat siitä saako toinen istua toisen sängyssä (kerrossänky) vai ei. Sitten alkoivat tapella tyynystä. Luojan kiitos huomenna on lauantain ja kokonainen vapaapäivä! Nyt huonosti nukutun yön jälkeen ja aamuisen episodin jälkeen voisin nukkua koko päivän. Katsotaan, mitä viikonloppuna tapahtuu, keskustaan haluaisin mennä taas, se on ihan parasta.
Lisäsin muuten ota yhteyttä palkin, mikäli on tarvetta olla yhteydessä tai haluaa kysyä jotain :)

Mitäs viikonloppusuunnitelmia teillä on? :)

6 kommenttia:

  1. Oo onnellinen tosta kortista että sä ylipäätään sait oman sellasen, mä saan lainata hostäidin korttia sillonku se ei sitä tarvii eli iltasin ja vklpsin... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julia21. elokuuta 2015 klo 15.26

      Paitsi et yks matka täältä saattaa maksaa 30kr eli en pääse juuri koksaa täält ellen ite maksa mut yritän säästää ..

      Poista
  2. Onnee vaan lukemiseen, jos päätät hakea opiskelemaan. Muistikuvani mukaan kyseinen ala on hirveän rankkaa kirjan toljottamista nörteimmiltäkin ihmisiltä, että kannattaa miettiä hakeeko IT- alalle. Mutta päätöshän on sun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsin yliopisto tietty eroo hieman suomen systeemistä :)

      Poista
  3. Kannattaa harkita sen kuukausikortin hankkimista! Itellä menee se 490kr kuukaudessa ja saa reissata kaikialle niin paljon kun huvittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo kannattavaa, ku meen kaupunkii lähinnä vaan viikonloppusin ja tarvittaessa voin ostaa sen 24/48h lipun, jos aion ajella ympäriinsä paljon :D Suurin osa taskurahasta nimittäin menee säästöön, joten kaikkia jäljelle jääviä rahoja en halua kuluttaa SL-korttiin :D

      Poista

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)