maanantai 17. elokuuta 2015

Ympäri Tukholmaa

Perjantaina olin suurinpirtein seitsemän tuntia lasten kanssa ja sain vain hetken hengähtää ja pitää ns. taukoa. Äiti oli enimmäkseen poissa kotoa, mikä on harvinaista. Odotin iltaa kuin kuuta nousevaa ja pääsinkin lähtemään kohti täby centrumia viiden maissa. SIellä tukholmalainen ystäväni minua odottikin. Käytiin nopeasti kaupassa ja suunnattiin kohti roslagsbanaa (siis junaa, Tukholmassa on kaksi erilaista junaa; roslagsbana (kaupungin sisäinen) ja pendeltåg). Ystäväni oli ostanut minulle viikon SL-kortin eli matkakortin (vähän kuin hsl), koska hostäiti oli yllätysyllätys unohtinut hhoitaa asian ja hankkia sen minulle. Yhdessä sain kokea melkein kaiken julkisen liiikenteen; roslagsbana, tunnelbana (metro) ja bussi. Ensimmäistä kertaa matkustin julkisilla.
Lauantaina ystäväni oli suunnitellut ns. kaupunki kierroksen ja kävltiikin ympäri vanhaa kaupunki ja keskustaa. Innoissani räpsin kuvia joka puolelta ja näytinkin varmaa ihan tyypilliseltä turistilta ja sellainen oli olokin :DTukholmassa oli jokin ilmainen tapahtuma ja ihmisiä oli valtavasti paikalla. Ympäri kaupunkia meni myös dominpalikoista tehty jono, joka lopulta kaadettiin. Oli aika hauska näky ja sujui hyvin onneksi. Sain kokea myös nostalgiaa, kun käytiin yhdessä karamellikaupassa ja näin herkkuja, joita olin syönyt kuusivuotiaana. Olen jo pitkään ihmetellyt mistä niitä saa ja nyt vihdoinkin tiedän sen! Kierroksen jälkeen päädyttiin istumaan merelle vanhan kaupungin edustalle.  Oli ihana sää ja istuttiikin melko kauan vain nauttimassa säästä. Illalla tehtiin tortilloja ystäväni luona ja oli ihana saada lempiruokaansa! Täällä perheessä alkaa kyllästymään samoihin ruokiin, siksi en edes aina viitsi syödä.

Sunnuntain meni yhdessä hujauksessa. Lähdin ystäväni luota suunniteltua aikaisemmin, sillä hänen vanhempansa joutuivat tulemaan sunniteltua aikaisemmin kotiin. En todellakaan jaksanut heti tulla Täbyyhyn, joten ehdotin spontaanisti treffejä erään herran kanssa. Niinpä tapasin hänet kuninkaan linnan edustalla ja juteltiin niitä näitä ja käveltiin taas vanhassa kaupungissa. Käytiin myös enemmän keskustassa ja kahviteltiin kattoterassilla viidennessä kerroksessa. Näin myös Tukholman suosituimman kadun; Drottningsgatan. Yhden kadun varrella oli ainakin kolme eri HMää!
Illalla näin vielä Suomi-aupparia ja käytiin syömässä eräässä kivassa ravintolassa. Talsittiin myös södermalmin kallioille ihailemaan Tukholmaa korkeammalta. Oli kaikin puolin aivan mahtava päivä. Sunnuntaina pääsin myös seikkailemaan yksin julkisilla. Sain onneksi apua ystävältäni ja aupparilta, joten osasin mennä oikealla tunnelbanalla ja bussilla. 

2 kommenttia:

  1. toi domino *taideteos näytti kivalta, vaikka en tästä nyky taiteesta juurikaan välitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli vain väliaikasita "taidetta", joka lopulta kaadettiin. Oli aika jännän näköistä seurata kaatuuko kaikki jonon loppuun asti :D

      Poista

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)