keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mikä Täby?



Asun täällä siis Tukholman pohjoisosassa esikaupunkialueella Täbyssä. Tää koko alue on aika idyllinen, ainakin tää, missä mä asun, rikkaiden puolella. Täältä ei oo pitkä matka Upsalaan. Tukholmaan keskustaan reilu 20 minuuttia junalla (joka valitettavasti pysähtyy joka ikisellä asemalla..) Täällä asuu noin 61 000 ihmistä ja on aika iso paikka. Ite asun omakotitaloalueella aika lähellä merta. Tässä vieressä on myös pieni metsä ja talli hevosineen. Alueella, jossa perhe asuu, useimmat naapurit tuntee toisensa. Täällä ei oo mitenkään epätavallista mennä hyppii toisen pihalle trampoliinille tai käydä naapurissa yökylässä/ vahtia naapurin lapsia. Mullekin tultiin heti esittäytymään ja tykkään näistä mukavista naapureista.
Täällä on pieni keskusta nimeltään Näsbypark. Siellä sijaitsee juna-asema ja pieni ostari, jossa on muutama peruskauppa. Ite en ole siellä vielä pahemmin ollut, kulkenut vain ohi, mutta sieltä tuun tulevaisuudessa hyppäämään junaan. Siinä lähistöllä on sitten enemmän lähiö-tyyliä. Vanhempia isoja kerrostaloja on siinä ihan keskustan vieressä, mutta vierestä löytyy myös rivitaloasuntoja. Näsbyparkissa sijaitsee myös iso viheralue leikkipuistoneen, joka on nimeltään  centralparken. Täältä löytyy myös muutama koulu mm. peruskoulu ja joku taidekoulu. Ja tietenkin se isoin "nähtävyys", yksi pohjoismaiden suurimmista ostoskeskusksista, Täcy c, josta löytyy melkeen kaikki, mitä vaan voi tarvita.
Kaiken kaikkiaan Täby on tosi rauhallinen paikka, missä voi just kuvitella kasvattavansa lapset. Ite tunnen oloni täällä tosi turvalliseks ja uskallan liikku yksin myöhään ulkonakin.










f


2 kommenttia:

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)