lauantai 30. tammikuuta 2016

Pizzatwist

Kokeiltiin tänään Oonan kanssa tehdä vähän erilaista pizzaa ja siitä tuli ihan hyvä, joten ajattelin jakaa tämän teidänkin kanssa :) Näin tän alunperin videolla, josta tiski halu kokeilla itsekin. Nimeltään tämä on pizzatwist, mutta mä kutsun sitä aurinkopizzaksi, koska se näyttää ihan auringolta sekä tehtiin myös ns. kampapizza.

Tähän pizzaan ei voi laittaa niin paljoa täytteitä, mutta me käytettiin
Valmista (tai itsetehtyä) pizzataikinaa, myös voitaikina käy.
Tomaattikastiketta
Tonnikalaa
Mozzarellaa (viipaloituna)
Juustoraastetta

Aloitettiin lämmittämällä uuni reiluun 200 asteeseen. Avattiin valmis taikinat ja käytettiin isoa lautasta, jotta saatiin samanlaiset ympyrät. Pohjalle laitettiin tomaattikastiketta ja ohuesti täytteitä nyt tonnikalaa ja mozzarellaa.

Lopuksi reilusti juustoraastetta ja sitten toinen pala päälle ns kanneksi. Jos taikinaa jää yli voi vierelle tehdä pienen tavallisen pizzan niin kuin mekin tehtiin.

Sitten painetaa mukilla keskikohta "auringolle" ja leikataan pizzaan siivuja. Siivut pyöräytetään kahdesti ja niistä muodostuu ns. sakaroita. Lopuksi lasi pois ja tarvittaessa pizzan voi voidella.

Tehtiin myös "kampapizza" samalla tekniikalla, koska taikinaa jäi suorakaiteen muodon verran. Annetaan paistua uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes pizza on saanut hieman väriä.

Tätä voi syödä käsin, kunhan antaa tarpeeksi jäähtyä. Repäisee vain yhden sakaroista. Tämä sopii tarjoiltavaksi hyvin vaikka juhliin! Ja hyvää oli :)

4 kommenttia:

  1. mäkin näin vähä aika sitte fb'ssä ton videon ja aattelin itekkin että olis siistii kokeilla joskus! :D tosta tuli tosi hauska!! ja oli varmasti hyvääkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaaki kokeilla on vähä erilaista :D ja hyvää oli ^^

      Poista
  2. Jos tykkäisin pizzasta, kokeilisin tätä heti! :D Hauskan näköinen ja varmasti hyvänmakuinenkin :)

    VastaaPoista

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)