torstai 22. lokakuuta 2015

Kysymykset & Vastaukset

Hiemman pettynyt olen, mutta osasin odottaa, ettei kysymyksiä kauheasti tule. EIhän tää mikään kovin suosittu blogi oo :) Mutta kiitos teille kahelle kysymyksistä, joita laitoitte riittävästi tämän postauksen totetuttamiseen! Kysymyksiä ja muita postausideoitahan saa aina vapaasti heittää kommentteihin ^^Oletko asettanut vuodelle jotakin tavoitteita? Jos olet, niin mitä?
Ei mulla semmosia kauheita tavoitteita oikeestaan oo, yritän nauttia olostani ja olla stressaamatta tulevaisuudesta :) Ehkä aino tavoite tällä hetkellä on, että saisin tutustua mahdollisimman moneen, varsinkin ruotsalaiseen ja kehittyä hieman kielessä.


Parasta au pairina olossa?

Ehkä se, että on oppinut paljon itsenäisemmäks ja aikuisemmaks! Täytyy ottaa vastuuta lapsista ja huolehtia, ettei talo oo sotkunen. Tulevaisuuden kannaltahan tää on vaan hyvä juttu! Ja on hienoa, että tuntemattomat luottaa suhun niin paljon, että jättävät lapset kokonaan sun vastuulle.


Entä inhottavinta?

Ehkä pilalle hemmotellut lapset! Lapset on sulosia ja oon pienestä pitäen ollu lasten kanssa tekemisissä, mutta ekaa kertaa oikeesti hemmoteltujen lasten kanssa.. Ärsyttää, kun et voi puuttua asioihin ja kasvatustapoihin. Oon jo tottunut niin siivoamiseen, että tiskauskin on vain yksi asia muiden joukossa nykyään :D


Lempipaikkasi siellä?

Vanha kaupunki ja laituri tässä merenrannalla! Vanhassa kaupungissa mulla on jo kauheesti muistoja ennestään, jotka aina tulee pintaan, kun kävelen siellä. Lisäks siellä on aina ihana tunnelma! Ja toi laituri on paikka, jossa rauhottua. Meri rauhottaa mua ja on rentouttavaa istuskella ja kuunnella aaltojen liplatusta.


Mitä haluat ehdottomasti kokea tämän vuoden aikana?

Auppari vuoden aikana haluisin käydä muutamassa paikassa, vaikka ehtisin myöhemminkin. Haluun nähdä muutaman nähtävyyden mm. kunikaan linnan (vaikka olen siellä kerran ollut) ja näköala hissin globen areenalla. Mutta muuten mulla ei ainakaan vielä ole mitään must do- listaa :D

 Onko au pairina oleminen ollut rankempaa kuin etukäteen odotit vai ei? Miksi?
 On ja ei. Yllätyin siitä, että miten vähän hommaa loppujen lopuksi on. Odotin rankempia päiviä viiden lapsen kanssa. Ehkä tää on ollu henkisesti rankempaa kuin odotin. En osannut varautua siihen koti-ikävään tai yksinäisyyteen etukäteen!

Mikä asia on ollut kaikkein yllättävintä siellä?
Ehkä se, miten nopeasti kaikkeen tottuu ja miten nopeasti on kotiutunut tänne. Ja se, miten jotkin asiat voi olla niin erilaisia kuin Suomessa!

Onko au pairien helppo saada seuraa sielä?
On mun mielestä, ainakin toisista suomalaisista. Tiesin jo kaks suomiaupparia ennenkuin alotin täällä, koska oon mukana yhdessä au pair ryhmässä facebookissa. Seuran saaminen riippuu tietty omasta aktiivisuudesta kanssa, varsinkin kun kyseessä on ruotsalaiset!

Olisitko halunnut lähemmäs Tukholman keskustas asumaan?

Ehdottomasti! Mua ärsyttää, että bussiin/roslagsbanaan on yli kilometrin matka ja  että siitä vielä menee melkein 40 minuuttia keskustaan. On hankala tutustua ihmisiin, kun ei ehi iltasin käydä keskustassa, koska aika ei riitä. Toisaalta musta on ihana, että luonto on lähellä. Täällä on aivan mahtamat lenkkeilymahdollisuudet.

 Haetko Tukholmaan opiskelemaan vai myös muihin kaupunkeihin? Haetko ollenkaan Suomeen opiskelemaan?
Haen luutavasti vain Tukholmaan opiskelemaan, koska on helpompi opiskella kaupungissa, josta tuntee ihmisiä ja paikkoja. En tule hakemaan opiskelemaan Suomeen, se on ollut jo selvää lukion alusta :)

2 kommenttia:

  1. Voi että on ikävä sua! <3 Onneks on tää blogi msitä voin seurailla kaikkee mitä touhuat ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä täälläkin <3 ja kai me kohta nähdään ;)

      Poista

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)