torstai 3. joulukuuta 2015

Mitä olen au pairina oppinut?

Siivoamaan
Olen niin tottunut siivomaan keittiön. Tiskikoneen täyttö on yksi mukavimmista hommista tässä isossa keittiössä. Tiskikoneen täyttö ei ole enää ällöttävää. Ennen suostuin vain tyhjentämään koneen puhtausta astioista. Tiskirätin käyttö on myös tullut tutuksi! En ikinä kotona pyyhkinyt pöytää ym., mutta täällä se menee jo rutiinilla, koska lapsethan ei tunnetusti kovinkaan siistejä ole :D Myös lasten askartelujen siivouskaan ei enää tunnu pakkopullalta.

Kärsivällisyyttä
Lapsille ei voi alkaa huutaa, ei ne ymmärrä. Voin joutua siivoamaan samat sotkut useaan kertaan, kun lapset päättävätkin yhtäkkiä jatkaa askartelua. Asiat eivätmyöskään aina mene, kuten on suunniteltu ja siihen pitää vain suhtautua kärsivällisesti.

Itsenäisyyttä
Au Pairina et voi enää pyytää äitiä hoitamaan asioitasi. Kaikesta pitää selvitä itse, vaikka hostperheeltä voi aina pyytää apua. Kaikki alkaa jo siitä, että etsit itse perheesi ja lähdet matkaan. Au Pairina olo valmistaa kyllä hyvin omille muuttoa, vaikka sun ei juurikaan laskuja ym. tarvitse vielä maksaa. Itse maksan ns. prepaidliittymäni joka kuukausi sekä matkakorttini, mikäli perheen antama rahamäärä ei kaikkiin matkoihin riitä.

Säästämistä
Säästän yli puolet saamastani "palkasta", eli säästöön menee aina 2 000 kruunua (200e). En myöskään heti osta haluamaani vaatetta/tuotetta, vaan kiertelen eri kauppoja ja vertailen hintoja. Joskus sitä tosiaan löytää haluamansa paljon halvemmalla, jos vaan malttaa mielensä ja odottaa!

Suunnittelua
Koska en loppuelämääni tässä talossa ja perheessä asu, pitää olla tulevaisuuden suunnitelman selvät. Myös joka kuukauden käyttörahat  vaativat suunnittelua, sillä raha ei riitä kaikkeen, johon haluaisi. Suunnittelen mielelläni viikonloputkin viikkoa aikasemmin ja suunnittelen budjetin tulevia päiviä varten. Mitä tarvitsen ja mitä vain haluan.

2 kommenttia:

  1. Noi on kyllä ihan varmasti sellasia asioita, joista on hyötyä tulevaisuudessa! Varsinkin budjetin suunnitteleminen ja vastuuntuntoisuus on sellasia asoita, jotka on hyvä osata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tää on kyllä kasvattava kokemus kaikin puolin :)

      Poista

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)