maanantai 2. toukokuuta 2016

Vapputunnelmia

VIikonlopuksi tuli kuin tulikin aurinkoiset kevätkelit! Me käytiin lauantaipäivänä kuvaamassa Slussenin kallioilla. Mikäli olette viikkarilla matkaillut Tukholmaan, ne on ne korkeat kalliot siinä sataman vieressä. En valitettavasti saanut niin hyvä kuvia kuin toivoin, koska en omista pitkää putkea.. Mutta kallioilta aukesi mahtavat maisemat todellakin.


Ei jaksettu enää Slussenille takasin kävellä, joten päätettiin hypätä bussiin. Mulle on ruotsalaiset kertonut, että bussia ei viitota, se pysähtyy jos seisoo ja menee ohi jos istuu pysäkillä. No meillä meni siinä silti kaksi bussia ohi, vaikka seistiin ihan pysäkillä. Sitten kolmas bussi pysähtyi meille, tietenkin juuri bussi, mihin meijän ei pitänyt hypätä.. Päästiin lyhyelle seikkailulle, kun ihmeteltiin mistä tämä bussi oikein ajaa. Mutta päästiin kuitenkin takaisin Slussenille ja sieltä takaisin metrolla keskustaan. Keskusta ja varsinkin vanha kaupunki oli aivan tukossa kuninkaan syntymäpäivän takia, joten sieltä ei viitsinyt kävellä.
Käytiin kaupassa nappaamassa vähän välipalaa ja kierreltiin tigerissa. Ostin vihdoinkin sellaisen pillillisen mukin/lasin, vaikkei se aivan ollut sellainen, jota olen metsästänyt. Nyt en vain tiedä pitäisikö sen kaveriksi ostaa toinenkin..
Ja ruotsalaisten vappu.. Eise mikään ihmeellinen ole. Ei oikeastaan juurikaan tavallisesta päivästä poikkeava, muuten kuin että kokkoja poltellaan ja siellä täällä saattaa olla pomppulinnoja yms. lapsille. Ei täällä muuten sitä juhlita. Katukuvassa ei näy ylioppilaslakkeja, joten en minäkään sitä kehdannut päähäni ulos laittaa.. Kaupungissa odottelin aupparikaveriani ja käytiin maxissa syömässä. Mulla on tapana viedä kaikki suomalaiset, jotka ei koskaan siellä oo käyny, syömään. Koska Ruotsi ja max. Ruuan jälkeen suunnattiinkin pubiin muutamalle. Tällä kertaa paikalla oli enimmäkseen vanhempaa väkeä.. Kyllä me siellä pubissa kuitenkin puoli kahteentoista viihdyttiin ja ihan hauskaa oli.
 Sunnuntaina jaksoin vielä kaupungille krapulasta huolimatta. Käytiin Oonan kanssa il fornossa pizzalla pitkästä aikaa. Se ei vaan koskaan petä! Aidot italialaiset pizzat eikä mitään rasvalättyjä, ai että! Ja mikä ihana auringon paiste olikaan! Viihdyin vielä Oonan luona tovin ja kotiin päsätyäni lysähdinkin suoraan sänkyyn Armanin ja viimeisen ristiretken pariin!
Tänä vuonna en saanut simaa ja mulla on ikävä marlin simaa.. Eikä yhtäkään munkkia tullut maistettua. Oli ikävä Suomen vappua! Mites teidän vappu meni? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)