lauantai 7. toukokuuta 2016

Seikkailu ympäri Tukholmaa

Viimeset päivät on ollu ihan huippuja. Lämpöä ja kavereita eikai sitä voisi paremmin mennäkään? Perjantaina pesin ahkerasti viimeistä kertaa pyykkiä, kohta saan aloittaa pakkaamisen.. Ja onneksi lapset oli perjantainakin vapaalla, joten saatiin kaikki nukkua.
Aamupäivästä mä lähdin Sinin luo. Seikkailin Slussenille ja löysinkin heti saltsjöbanan. Ikivanha juna. Siis ihan museo. Siis tämä juna joka kulkee Vikin linenkin terminaalin ohi. Mutta hyvin se kulki. Me suunnattiin Sinin kanssa satamaan vähän kuvaamaan ja nauttimaan säästä. Otettiin kivoja asukuvia kalliolla veden äärellä. Mä tosin meinasiin ihan oikeasti kaatua sinne mereen, koska märkäkallio oli ihan jäätävän liukas. Viime tipassa sain tasapainon ja sen sijaan, että kaaduin mereen sain vertavuotavan haavan varpaaseen. No sellaista sattuu. Onneksi mulla on aina laukussa laastareita!

Mentiin vielä myöhemmin kaupan kautta Sinille. Pidettiin pieni piknikki terassilla, kun ei ehditty sitä meren äärellä tällä kertaa toteuttaa. Oli ihana ilma. Nautittiin mansikoita ja mutakakkua. 
Siniltä mä suuntasin takasin Slussenille, koska mun oli tarkoitus mennä kävelemään erään ihmisen kanssa. No se vaihtuikin pubiin istumiseen. Mutta mikäs siinä, kun mulle tarjottin parit siiderit. Hän joutui valitettavasti yllättäen lähtemään. Jäin yksin juomaan viimeisiä siidereitä ja  pyysin Oonaa kaupunkiin. Suunnattiin meijän kantapubiin taas muutamalle.Siellä ei tosin tällä kertaa ollut niin hauska meno. Oli melko tyhjää. Käytiin vielä yöllä Södermalmilla, jossain pikkukapakassa. Sieltä sain sellaisen Etelä-Amerikkalaisen ystävän. Oli kyllä tosi hauska ja spontaani ilta, vaikka jouduinkin lähtemään puoli yksi, jotta ehdin viimeiseen roslagsbanaan. Niin ihana asua täällä metsässä..
Tänään toteutettiin Sinin kanssa kaupunki sightseen. Tavattiin kahdeltatoista keskustassa ja käytiin kaupassa ostamassa vähän eväitä. Sitten suunnattiin kohtia pendeltågenia. Valitettavasti yksi meni juuri nenän edestä :D Ja kun vihdoin olitiin junassa niin eiköhän se tehnyt vr:t ja pysähtyi miltein 10 minuutiksi raiteille. Ja tämä on mun tuleva kotilinja... Hypättiin pois vain jollain kivannäköisellä asemalla. Aseman vierestä löytyikin nopeasti bussipysäkki ja hypättiin bussiin ja kohti tuntematonta. Pitkään ei ehditty bussissa istua, kun bongattiin aivan mielettömästi valkovuokkoja. Spontaanisti kahden sekunin harkinta-ajalla hypättiin sillä pysäkillä pois. Ja valkovuokkojen joukossa viihdyimmekin tovin.

Otettiin sieltä bussi takaisin päin ja päädyttiin Sollentuna stadionille. Sieltä bongattin joku bussi, jossa saatiinkin istua joku 40 minuuttia :D Päädyttiin lopulta kaikkia kiertoteitä Vällinbyhyn. Sieltä löydettin onneksi mäkkäri, niin päästin vihdoin lounaalle! Kellokin oli jo melkein puoli neljä, joten päätettiin suosiolla hypätä metroon ja mennä keskustaan päin. Jäätiin Slussenilla pois ja käveltiin satamaan, josta hypättiin djurgårdenin lautalle. Matka oli pieni pettymys. Se kesti ehkä 5 minuuttia... Mutta siellä tuli nautittua kesän ensimmäinen pehmis! Lopulta me päädyttiin ratikkaan ja onnistuttiin ehkä aavistuksen eksymään :D Päästiin lopulta keskustaan ja oli aika painua kotiin lepäämään. Mutta oli tosi hauska päivä, vaikka muutama bussi ja raitiovaunu ajoikin meidän ohi.. :D Niin ihana kesäsää!

                                        Täällä on jo ihan euroviisuhuumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)