lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ensimmäiset hetket Au Pairina

Ensimmäinen päivä
Pakkaaminen jäi vähän viime tinkaan, mutta onneks sain kaiken tarpeellisen mukaan. Lento meni yllättävän nopeesti, ilmassa ehdittiin olla noin 40 minuuttia. Arlandassa olen aikaisemminkin ollut, mutta silti taisin olla hieman hukassa. Hostäiti oli laittanu viestiä, että mistä tuun ja missä se seisoo. Sain laukun nopeesti ni lähin suunnistaa ja ehin melkein 10 minuuttia pyöriä terminaalissa ennenkuin hoksasin mistä pääsee ulos! Kun päästiin perille oli ekana hostisä pihalla vastassa ja onneksi kanto portaat ylös mun laukun :D Lapset juoksi jossain ulkona ja tytöt ei meinannukaa uskaltaa tulla moikkaa mua. Muuten eka ilta meni lähinnä omaan huoneeseen tutustuessa. Iltasin, kun mulla ei pahemmin hommia ollu.
Aamulla ei ollu mitään herätystä. Sain nousta ku siltä tuntu, koska kaikkihan on lomalla. Päivällä ei ollu paljoa tekemistä; lakkasin tyttöjen kynnet, siivosin niitten jälkiä ja vahdin niitä, kun äiti kävi kaupassa ja lenkillä. Tytöt oli vielä vähän ujoja, vaikka yritin kysellä heiltä kaikkea.

Tiistaina alko aamu hitaasti. En saanu kauheesti ohjeita tai mitään, miten toimia.  Kun pahemmin ollut rutiineja kaikki heräs eri aikaan. Aamupäivän vietin omassa huoneessa ja odottelin siivoojaa. Kun siivoja iltapäivällä tuli, lähdettiin lasten kanssa läheiseen puistoon. Ei tarvii mitään salia, kun on au pairina; nimittäin viisi juomapulloa ja keksejä ja pullaa repussa, jotka hieman painaa ja juokse siinä sitten lasten perässä vielä huonoilla kengillä :D Puistossa tuuli kauheesti ja oli kylmä, vaikka viihdyttiin sielä pari tuntia. Äiti tuli käymään kun oli käyny asioilla, joten minä ja nuorimmat päästiin autolla takasin onneks!


Pientä ahistusta oli nää päivät. En oikei osannu asettua tai tiennyt, mitä tehdä kun en ollut saanut tarkkoja ohjeita. En myöskään saanut aluksi nukuttua vieraassa paikassa. Lopulta asiat alkoivat lopulta luistamaan. Kolmantena aamuna pääsin kotitöiden makuun. Äidin ollessa suihkussa täytin astiapesukoneen. Aamupäivä meni tyttöjen kanssa pelatessa lautapelejä ja ohjeiden saannissa, sillä vahemmat lähtivät päiväksi Pariisiin ja minua saapui auttamaan lasten fammo. Äiti jo varoitteli, että fammo on aikamoinen pomottelija. Tiedättehän vanhukset :D Odotin kamalaa vanhaa hirviömummoa. Mummo olikin ihan mukava ja nuorekas. Tytötkään eivät enää ujostelleet ja uskalsivat jo pyytää minulta apua.

Torstaina oltiiki Fammon kans kahestaa lasten kanssa. Päivä suju oikein hyvin, käytiin jopa lasten kanssa leikkipuistossa taas. Leikkipaikan vieressä oli pieni jäätelökioski, josta fammo tarjoskin meille kaikille jäätelöt. Ja kyllä oli halpaa; 6 jäätelöä kiskasta makso sata kruunua eli noin kymmenen euroa! Suomessa samalla hinnalla saisi ehkä kolme jäätelöä samanlaisesta kioskista. Lisäksi innostuin kuvaamaan hevosia. Tässä on talli lähellä ja heti pihan edessä aitaus, jossa kaksi hienoa heppaa tallustaa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaapa ihanalta, toivottavasti kuullaan pian lisää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteensä kolme postausta tulossa ja pian alkaakin kaikki postaukset tulla sieltä :)

      Poista

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)