maanantai 19. kesäkuuta 2017

Lokrum

Tiistaina me suunnattiin aamun ensimmäiseen lauttaan, joka vei meidät lokrum saarelle. Tällä saarella on muuten kuvattu Game of Thronesia. Tosin mua se ei innostanut, koska en kyseistä sarjaa ole jaksoakaan nähnyt. Venematka kesti 10-15 minuuttia ja saari sijaitsee ihan kaupungin edustalla. Tällä saarella on kasveja ihan Australiasta asti. Saarella ei saa polttaa, tehdä nuotiota, pitää lemmikkejä vapaana eikä telttailla. Kasvisto on kuivaa, mutta nähtävää saarella on paljon. Nähtiin mm. oliivipuu puutarha, vanha linnoitus ja vapaana tallustavia riikinkukkoja, joita ennen vanhaan on saarella pitetty pyhimyksinä. Saarella riittää nähtävää melkein koko päiväksi. Myös oikea cocktailbaari löytyy, mikäli haluaa istahtaa alas ja viilentää itseään. Musta kasvisto ei ollut niin ihmeellinen, mitä väitettiin, mutta tykkäsin todella saaresta ja suosittelen käymään siellä, varsinkin jos on GOT-fani.



Me lähdettiin saarelta iltapäivällä tarkoituksena lähteä shoppailemaan jonnekin. Aikaamme odotettiin bussia, joka lopulta tuli ja oli aivan täynnä, joten tyydyttiin taksiin. Dubrovnikissä ei ole isoja kauppakeskuksia ja me kai päästiin siihen isoimpaan, joka käsitti ehkä noin kolme tai neljä vaatekauppaa, ison marketin, apteekin, stockmannin tapaisen kaupan, kenkäkaupanja pari pikkuputiikkia. Yksi paita ja pari kenkiä tarttui mukaan. Olin ihan onneni kukkuloilla, kun vihdoin löysin korolliset avokkaat koossa 35, jotka istui täydellisesti mun jalkaan!


Keskiviikkona oli meidän vika kokonainen päivä Dubrovnikissä. Mä halusin vielä pulahtaa lämpimään välmereen, joten heti aamusta mentiin rannalle ottamaan aurinkoa ja pulahtamaan mereen. Muutama tunti siellä vierähti ja saatiikin vähän väriä pintaan, ettei valkoisena tarvinnut kotiin matkustaa :D Me haettiin taas ruokaa meidän asuntoon. Dubrovnikissä tuntui, että oli aina nälkä :D Tosin tuli käveltyä huima määrä portaitakin, joten kulutin enemmän kuin tavallisesti. 
Illalla me suunattiin vielä vanhaan kaupunkiin. Ei päästy ravintolaan johon haluttiin, mutta saatiin ainakin syödäksemme. Vanhassa kaupungissa ja mukava kävellä pimeän tultua, silloin on niin erilainen tunnelma eikä aurinkokaan enää pahda niskaan, joten jaksaa kävellä. Istahdettiin johonkin drinkkibaariin nautisekelemaan viimeisistä hetkistä kaupungissa. Sieltä myös sai erikoisen game of thornes drinkin, joka oli muuten hyvää, joten jos siellä pyöritte, kannattaa ehdottomasti kokeilla!



Kaiken kaikkiaan tykkäsin tosi paljon Kroatiasta ja Dubrovnikistä. Ihana rannikkokaupunki, koska mä rakastan merta ja vettä. Samalla sai nauttia vuoristosta ja upeista näköaloista. Jos haluaa lämpimän kaupunkiloman ja nauttia historiasta ja kulttuurista, on Dubrovnik oiva valinta siihen. Ja tässä ihanassa kaupungissa et voi välttyä portailta! Joten pahimpina kesähelteinä ei ehkä ole paras valinta. Jos on vailla rantalomaa taikka shoppailua niin dubrovnik ei ole se paras paikka. Mutta mä rakastuin tähän kaupunkiin ja sen tarjoamiin viineihen, että ehdottomasti lähtisin uudestaan!




1 kommentti:

  1. Kroatia on kyllä niin monipuolinen maa ja tuntuu että sinne voi aina mennä vian yhä uudestaan kyllästymättä. Kiitos tästä postauksesta :)

    VastaaPoista

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)