perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kaunis Dubrovnik

Meillä oli ihan mahtava loma Dubrovnikissä Kroatiassa ja saattekin nyt muutaman postauksen verran kuulla tästä reissusta!


Me lennettiin Dubrovnikiin lauantaiaamuna mun syntymäpäivänä. Tavattiin poikaystävän kanssa kentällä. Molemmilla oli lentojännitystä, joten ei oltu saatu nukuttua juuri ollenkaan :D Meillä oli nopea välilasku Belgradissa Serbiassa. Lentokentästä jo huomas, että maassa on käyty sotaa. Mä oon tottunu isoihin, ilmastoituihin ja moderneihin lentokenttiin ja tää oli aivan muuta. Vessassa ei saanut edes lukita ovea? Ja sitten vielä uudestaann turvatarkastus ja meidän jo kentältä ostamat kalliit vissyt otettiin pois eikä ollut mitään mahdollisuutta ostaa uutta ja koneessa sai vain pienen lasillisen vettä. Että mikä logiikka tässä on?

Lennot sujui onneks hyvin ja ajallaan. Lentokentällä meitä oli vastassa taksi, joka oltiin ennalta tilattu. Tykästyin kyllä heti kaupunkiin. Ihana välimeri näkyi melkein koko ajomatkan ajan ja tiet oli korkealla vuorella, joka oli pikkasen kuumottavaa! Päästiin turvallisesti perille meidän majapaikkaan. Vuokrattiin hotellin sijaan huoneisto, joista meillä oli melkein kaupungin parhaat näköalat! Huoneisto oli melkei kuin hotellihuone pientä minikeittiötä ja parveketta lukuunottamatta. Home sweet home taisi olla tämän nimi ja tosi kiva ja edullinen vaihtoehto hotellille. Meitä oli paikallinen vastassa ja huoneistossa ootti jääkaapissa kylmä mehu ja oluet. Ainoa huonopuoli oli tietysti monet rappuset, jota sai vuoren rinteelle kiivetä, mutta musta näköala oli sen vaivan arvosta!

Huoneistosta me suunnattiin meidän paikalliseen lähikauppaan ostamaan aamupalatarvikkeita ja skumppaa. Nautittiin mun synttäriskumpat meidän omalla parvekkeella. Myöhemmin illalla suunnattiin vanhaan kaupunkiin, jossa käytiin drinksuilla ja ravintolassa syömässä. Me satuttiin vaan valitsemaan sellanen turistiloukku ravintola, mutta saatinpahan jotain ruokaa! Vanha kaupunki oli tosi nätti ja vanha. Vähän erimeininkiä kuin Tukholmanvanhakaupunki 1800-luvulta. Dubrovnikissä jopa kadut oli niin kuluneet ja liukkaat, että pystyin melkein luistelemaan siellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)