sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannus

Vietin ensimmäistä kertaa niin perinteistä  ruotsalaista juhannusta kuin voi vain viettää! Otettiin jo torstai-iltana laiva saaristoon poikaystävän perheen kesämökille. Laivamatka kestää sen kaksi tuntia, mutta onneksi tämä ns satama on iha nmeidän lähellä niin menee matka paljon mutkattomammin! Perjantaina saapui myös poikaystävän veli viettämään meidän kanssa juhannusta. Ihan perinteisesti syötiin sillilounas, jossa laulettiin snapsilauluja ja otettiin ehkä muutama snapsi liikaa.
Lounaan jälkeen mentiin koko konkkaronkka saaren pienelle niitylle, jossa meitä odotti tämä kuuluisa juhannustanko vai miksi sitä kutsuisikaan suomeksi. Oltiin ensimmäisinä paikalla, koska ruotsalaisilla ei ole mikään kiire aikataulua katsoa. Lähes koko saaren mökkiläiset kerääntyikin niitylle ja sitten alkoi pienet sammakot laulamaan ja melkein kaikki tanssi sen tahtiin tämän tangon ympärillä. Jotkut näistä lauluista, jotka tansseissa soi toi mulle itselle ihan meileen joulun, koska pienenä niitä kuunneltiin kotona joulumusiikkina.. Oli kuitenkin hauska nähä kuinka melkein kaikki heittäytyi mukaan tanssiin. Itselläni ei ollut mitään hajua, miten askeleet meni tai mitä lauluja tulisi.
Ennen illallista pelailtiin Unoa meidän "nuorten" kesken. Ai että kun siitä on pitkä aika milloin viimeksi pelanut unoa! Illallisen jälkeen istuskeltiin vielä vähän liian lämpimässä paljussa merta katsellen. Oli tosi mukava juhannus taas ja minä, joka maistoi vasta silliä viime vuonna oon oppinut jo tykkäämään siitä! Musta alkaa vissiin kuoriutua ruotsalainen näin kolmen vuoden jälkeen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)