keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen

Pääsiäinen hujahti ohi tuosta vain.. Mutta oli tosi kiva pääsiäinen pitkästä aikaa. Perjantaina yritin vähän opiskella, jotta pystyin pitämään pidennetyn viikonlopun ilman stressiä. Kävin myös ottamassa vähän raitista ilmaa ja tuli seikkailtua taas sellaiset seitsemän kilometriä, ettei vaan tarvis alottaa lukee liian aikasin, hehe.
Lauantaina mä sain vieraita Suomesta. Iskä ja hänen naisystävänsä tulivat moikkaamaan. Käytiin kungsträdgårdenissa ihastelemassa kukkivia kirsikkapuita (vai mitä ne on nimeltään?). Oli niin aurinkoinen sää, mutta kylmä oli, joten suunnattiin kahville vanhaan kaupunkiin. Me ei viimeks ehitty ollenkaan käymään siellä, mutta visiitti jäi tälläkin kertaa lyhyeksi, koska oli kylmä ja suunnattiin mielummin keskiaikamuseoon. Oon tainu ainakin jo kolmesti käydä siellä, mutta siellä on aina kiva käydä uudestaan. Oonkin tästä kuninkaan linnan vieressä olevasta museosta ennenkin maininnut, ja sinne kannattaa suunata, jos vähänkin historiasta tykkää. Ja museohan on aivan ilmainen.
 Museosta suunnattiin vielä kuohuviinille ennenkuin oli aika lähteä takaisin laivalle. Oltiin jossain kivassa paikassa drottninggatanilla skumpalla. En ennen oo ollu siellä, mutta voisin mennä uudestaankin, varsinkin kun pappa betalar ;) Pienessä hiprakassa saatoin sitten vieraat oikeeseen metroon ja suuntasin itse kohti Willysiä hakemaan mämmiä, jotta ruotsalaiset saisivat maistaa vähän suomalaista perinnettä.
Poikaystävän luona oli perheen lisäksi hänen mummonsa ja isäpuolen lapset. Meille kaikille "lapsille" annettiin pääsiäisaiheiset sanaristikot ja sieltä muodostui sana "äggjakt" eli päästin etsimään pääsiäismunia. Täällä ostetaan isot pahviset pääsiäismunat, jotka täytetään karkilla. Sen lisäksi meidän munista löytyi arvat, vaikka meistä vain yksi taisi voittaa muutaman kruunun :D Ruotsalaiset syö joka pyhä miltein samoja ruokia ja snapsit kuuluu myös jokaiseen juhlaan. Ja enhän mä suomalaisia voinut häpäistä niin snapsi ykkösellä alas. Mutta hauskaa oli ja vielä hauskempaa oli nähdä heidän reaktiot mämmistä. Naiset tykkäs, miehet ei taas niinkään :D
 Sunnuntaina mentiin vielä illalliselle poikaystävän vanhimman veljen luo ja vietettiin siellä iltaa. Pääsiäinen sujahti niin nopeasti ohi, mutta mukavaa oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)