keskiviikko 15. elokuuta 2018

nyhtiskastike

Mä taisin kokeilla nyhtistä ekaa kertaa elämässäni alkuvuodesta, kun satuin löytämään sitä yhdestä kaupasta. Käytin sitä usein pitaleivisä, kunnes google paljasti mulle, että siitä voi tehä vaikka mitä. Ajattelin jakaa tän superhelpon ja nopeen meijän lempiarkireseptin.

Tarvitset vain nyhtökaurapaketin (ite käytetän usein maussa tomaatti, naturellikin käy), keltaisen sipulin, vapaavalintaista ruokakermaa, hieman tomaattipyreetä ja mauseita oman maun mukaan.
Ensin silputaan ja kuulotetaan sipuli. Paistan yleensä itse oliviiöljyssä.Lisää joukkoon nyhtökaura, liraus tomaattipyreetä/sosetta ja mausteet. Itse käytän parikamaustetta, valkosipulijauhetta, pippuria ja vähän chiliä.  Sekoita kunnolla.Sitten lisää ruokakerma. Itse olen käyttänyt ihan tavallista tai kaurakermaakin, mutta yleensä käytän sojakermaa. Musta kaikilla saa saman tuloksen.Yleensä vielä viimeistelen kastikkeen oreganolla. Jos on tosi valkosipulinystävä voi sekaan puristaa yhden valkosipulin kynnen.
Tarjoillaan esimerkiksi tuorepastan tai juustotäytteisen raviolin kansa. Superhelppoa ja nopeaa arkiruokaa! Laittakaa kommentteihin ihmeessä teidän omia nyhtisreseptejä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan olla asiallinen kommentoidessasi :)